Bewapenen tegen cybercrime

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 20/11/2018
09:00 - 11:00

Categorieën


Ook voor de maand november hebben we weer een interessant thema gevonden: je beter bewapenen tegen cybercrime.

Namens Politie Oost-Nederland komt Michiel Ras* deze ochtend een presentatie verzorgen om u een inkijkje te geven in de verschillende vormen van cybercrime waar ondernemers momenteel slachtoffer van kunnen worden. Daarbij zal hij advies geven hoe u zich kunt wapenen tegen de meest voorkomende vormen van cybercrime. Dit zijn onder andere:

  • Hacking: het zonder toestemming binnendringen in een geautomatiseerd systeem/bedrijfsnetwerk
  • Phishing: het verzamelen van potentieel gevoelige informatie via mail (bv inloggegevens bank)
  • Cryptolockers: het wissen, wijzigen, onbruikbaar of ontoegankelijk maken van gegevens die door een geautomatiseerd systeem zijn opgeslagen (ransomware)
  • DDOS-aanval: het verstoren of ontoegankelijk maken van ICT (overbelast raken van servers)
  • Andere methoden: zoals factuur- of CEO-fraude.

 

Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen vragen en het inwinnen van advies.

*Michiel Ras is als operationeel teamleider werkzaam bij het Team Digitale Opsporing van Politie Oost-Nederland. Op het gebied van de bestrijding van cybercrime is hij één van de specialisten die binnen de Nederlandse politie actief is.

Naast de presentatie is er natuurlijk ook weer volop tijd om te netwerken, doen we weer een pitchrondje en kun je promotiemateriaal op de promo tafel leggen.

De deur van de Dorpsherberg gaat weer om 9 uur voor ons open. Er is geen sponsor, dus consumpties zijn voor eigen rekening.