Reinier van den Berg gastspreker december

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 18/12/2018
09:00 - 11:00

Locatie
Café de Dorpsherberg

Categorieën


Tijd weer voor de laatste Open Ondernemers Koffie van dit jaar. Dinsdag 18 december is het weer zover. Om 9 uur gaat de deur van de Dorpsherberg in Bennekom weer voor ons open.

Deze maand een presentatie van een bekende Bennekommer, Reinier van den Berg. Wie kent hem niet als weerman van RTL 4. Als weerman had hij als geen ander te maken met het klimaat en dat het daar best wel mis mee is.. daar kan niemand omheen. We zijn dan ook blij dat hij bij ons zijn presentatie wil houden. Want hoewel we vaak naar de grote industrieën kijken, wij kunnen zelf natuurlijk ook heel wat doen… of laten.

Na de presentatie van Reinier is er natuurlijk ook weer tijd om te netwerken en even te pitchen, als de groep niet al te groot is. Neem voldoende visitekaartjes, folders ed mee voor op de presentatietafel.

Net als in november zijn er ook deze maand kratten van de Stichting Present je wat in kunt stoppen voor de kerstpakketten die Stichting Present geeft aan mensen die dat extraatje goed kunnen gebruiken. Neem je weer wat mee? Kijk hier voor wat suggesties.

Reinier van den Berg: Van weerman naar vuilnisman.

“Dat was de titel van de laatste video die ik voor mijn werkgever MeteoGroup maakte. Met veel plezier ben ik 32 jaar in de weer geweest met het weer. Van mijn passie maakte ik mijn beroep. Maar met de kennis over het weer groeide ook het besef dat het grondig de verkeerde kant op gaat met het klimaat op aarde. Steeds vaker stond ik naast mijn reguliere werk in de tijd die overbleef, op het podium. Om op een eindeloze hoeveelheid congressen en bijeenkomsten mensen wakker te schudden, maar steeds meer, ook te inspireren met goede voorbeelden hoe het anders kan. Van crisis naar kans. We kunnen het tij in principe nog keren. Maar dan moeten we stoppen met eindeloos discussiëren, en tot actie over gaan. Niets doen is geen optie. Door de activiteiten als spreker heb ik een groot netwerk opgebouwd. Dat bracht me bij het startende bedrijf PyrOil, dat in 2019 begint met het opruimen van plastic afval. Op winstgevende manier. Dit en meer deel ik graag met jullie, onder het genot van een goede kop koffie of thee, op 18 december…”