Hoe veilig is jouw onderneming online

Er zijn allerlei mooie innovatieve tools op het internet beschikbaar. Via buienradar weet je altijd wanneer het gaat regenen, Magister toont je de laatste schoolresultaten van je kind. Wil je voedingsadvies op maat, je sportprestaties meten, je biebboeken verlengen of muziek streamen, overal is wel een online dienst voor. Tel daarbij de diverse clouddiensten (Dropbox, Google Drive, OneDrive) met al je documenten op en laten we ook je mooie ondernemingswebsite, wellicht in WordPress niet vergeten.

Maar hoe veilig is dat nu allemaal eigenlijk?

Op de Open Ondernemers Koffie Vallei en Nederveluwe komt Peter de Witte ons hier veel meer over vertellen. Als ethisch hacker kruipt hij diep in de techniek achter deze websites en tools. Waar gaan de informatiestromen heen? Hoe zit de inlog-procedure precies in elkaar? Hoe wordt het totaalbedrag van een bestelling bepaald? Kan iemand dat beïnvloeden? Kan iemand gebruikersdata achterhalen, of de website platleggen? En hoe veilig is je eigen website eigenlijk?
Hij gebruikt daarbij tools die ook door hackers gebruikt worden, maar met een totaal ander doel: digitale dreiging detecteren vóór criminelen dat doen! In opdracht van de ondernemers die al die mooie innovatieve tools beschikbaar maken op het web, om ons te kunnen beschermen in de digitale wereld.
Dit is een presentatie die je niet mag missen. Zeker niet als je gebruik maakt van online diensten of een eigen website hebt.

Leer hoe jij kunt voorkomen dat jouw gegevens op straat komen te liggen of jouw website gehackt.
De deur van de Dorpsherberg gaat weer om 9 uur open en om 9:30 starten we met de presentatie. Koffie en thee zijn voor eigen rekening. En natuurlijk is er weer een presentatietafel voor je promotiemateriaal.